Oproep nieuwe vrijwilligers Wias | Adviesraad Sociaal Domein Oss

-A A +A

Oproep nieuwe vrijwilligers Wias

0
20-12-2019:12

Onze KennisKring Wias zoekt nieuwe leden (vrijwilligers)

Wat doet de KennisKring

De KennisKring heet Wias. Wias staat voor Werk, Inkomen, Armoedebeleid en Schuldhulpverlening.
Dat omvat buiten de zorg zo’n beetje het hele sociale domein. En dat is dus een heel uitgebreid gebied.

De leden van de ASD hebben ieder hun eigen interessegebieden. Via hun eigen netwerken zoeken ze actief naar signalen waaruit blijkt hoe inwoners het contact met de gemeente ervaren.

Wat doet de KennisKring met de bevindingen van de inwoners

Deze signalen worden verzameld en in de vorm van een ongevraagd advies aan het college van de gemeente Oss aangeboden. Wil de gemeente gebruik maken van de expertise van de KennisKring dan wordt er advies gevraagd.

Welke leden zoekt de KennisKring

De KennisKring zoekt nieuwe leden die woonachtig zijn in de gemeente Oss. Mensen uit alle kernen zijn van harte welkom. De nieuwe leden brengen ieder hun eigen deskundigheid (uit ervaring of uit professie) en bijbehorende netwerken mee. We zoeken nu met name nieuwe leden op het gebied van de participatiewet, Wsw, schuldhulpverlening en armoedebeleid.

De KennisKring zoekt ook mensen die graag en actief social media gebruiken. Want er wordt ook gebruik gemaakt van online netwerken zoals bijvoorbeeld Facebook. In deze rol kan een nieuw lid de online verbinder zijn tussen de inwoners en de KennisKring.

Doe jij ook mee?

Wil jij, net als wij, dat de gemeente Oss nog beter toegankelijk wordt voor iederéén, ongeacht achtergrond? En heb jij tijd en zin om onze KennisKring te versterken? Dan ben je van harte welkom.

Onze maandelijkse vergaderingen zijn openbaar en een mooi moment om eens kennis met onze KennisKring te maken. Hier vind je de eerstvolgende vergaderdatum.

Wel graag even vooraf aanmelden via adviesraadsociaaldomein@oss.nl

Zien we je snel?

Laden: 
Categorie: 
Jaren: 
Organisaties: 

Reageren op een nieuwsbericht kan als u bent ingelogd. U bent al ingeschreven of u kunt zich hier alsnog voor inschrijven als inwoner van Oss of als professional.

Registreren als lid Registreren als professional