Uitnodiging mini symposium: "Stress sensitieve dienstverlening; een hype of here to stay?" | Adviesraad Sociaal Domein Oss

-A A +A

Uitnodiging mini symposium: "Stress sensitieve dienstverlening; een hype of here to stay?"

0
09-08-2019:08

De gemeente Oss maakt een nieuw beleidskader voor armoede en schuldhulpverlening. Een uitgangspunt hiervan is stress sensitieve dienstverlening. Maar wat is dat eigenlijk? En wat betekent het als je in publieke dienst- en hulpverlening rekening houdt met geldstress en de gevolgen ervan?

Deze vragen staan centraal tijdens het minisymposium “Stress sensitieve dienstverlening; een hype of here to stay?”
In samenwerking met stichting Met Elkaar Oss tegen armoede organiseert de Adviesraad Sociaal Domein deze inspirerende avond.

Armoede, schulden, betalingsachterstanden, geldzorgen… Veel inwoners en gezinnen in de gemeente Oss worstelen er mee en de gevolgen hiervan zijn groot. Geldstress beïnvloedt het denk- en doenvermogen van veel van deze inwoners en leidt daardoor ook tot problemen op andere leefgebieden zoals gezondheid, opvoeding, werk en opleiding.

Publieke dienstverlening staat dan ook voor de opgave rekening te houden met de impact van geldstress.

In een inspirerend programma geven we je handvatten hoe je dat kan doen.

Programma

18:45 uur: Inloop met koffie en thee

19:15 uur: Opening door Janne Kuijpers

19:30 uur: Marc Anderson geeft een lezing over chronische geldstress en hoe je als dienst- en hulpverlener invulling kunt geven aan stress sensitieve dienstverlening.

20:30 uur: Pauze

20:45 uur: Inspiratiesessie Stress sensitieve dienstverlening in de praktijk van Avres door Jeanette Giskes.

21:30 uur: Slotwoord met aansluitend een netwerkborrel.

22:00 uur: Afsluiting

Sprekers

Marc Anderson

Marc Anderson is een enthousiaste trainer en opleider bij Social Force. Hij ondersteunt verschillende gemeenten, instanties en vrijwilligersorganisaties op het terrein van armoede- en schuldenproblematiek. Marc neemt je mee in een inspirerende en interactieve lezing in de gevolgen van chronische geldstress. Hij laat zien op welke wijze je als dienst- en hulpverlener invulling kunt geven aan stress sensitieve dienstverlening.

Jeanette Giskes

Jeanette Giskes is beleidsadviseur/ projectmanager bij Avres. Avres biedt in de regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden ondersteuning naar werk aan mensen die vanwege een achterstand op de arbeidsmarkt onder de Participatiewet vallen. Daarnaast biedt Avres financiële ondersteuning en schuldhulpverlening. Jeanette vertelt in een inspiratiesessie wat het betekent om binnen het mensontwikkelbedrijf Avres stress sensitief te werken. Welke stappen zij zetten en wat in de praktijk werkt.

Sluitingsdatum

Sluitingsdatum aanmelding symposium: 30 augustus 17:00 uur.

Contact

Aanmelden en contact:

adviesraadsociaaldomein@oss.nl

De uitnodiging voor dit symposium zal verstuurd worden naar alle belanghebbenden en geïnteresseerden in gemeente Oss en regio.
Noteer alvast 4 september 2019 in je agenda!

Adviesraad Sociaal Domein Oss en Stichting Met Elkaar Oss tegen armoede

Categorie: 
Jaren: 
Organisaties: 

Reageren op een nieuwsbericht kan als u bent ingelogd. U bent al ingeschreven of u kunt zich hier alsnog voor inschrijven als inwoner van Oss of als professional.

Registreren als lid Registreren als professional